Combineer wetenschap met een vleugje technologie en daar heb je de krachtpatser onder de keukenbladen; het Dekton aanrechtblad. Dit geavanceerde materiaal bestaat uit een mix van porselein, kwarts en glas, met een natuurlijke steenachtige uitstraling.
Benieuwd naar alle details over dit robuuste materiaal? Lees hieronder verder.

Wat is dekton?
Dekton is een industriële steensoort vervaardigd uit een mix van glas, kwarts en porselein. Deze materialen worden samengeperst, en via een speciaal productieproces ontstaat een hard, zeer compact materiaal met een natuurstenen look. Dit maakt Dekton ideaal voor gebruik als aanrechtblad.
Dekton of composiet, wat het is het verschil?
Maar geldt het bovenstaande niet ook voor composiet? Het grote voordeel van Dekton ten opzichte van composiet is dat Dekton (nog) sterker is. Bovendien is het slijtvast. Visueel lijkt het sterk op natuursteen, en deze combinatie van natuurlijke uitstraling en materiaalsterkte maakt Dekton steeds populairder als keukenwerkblad. Het prijskaartje van een Dekton aanrechtblad ligt wel hoger dan dat van composiet.
Wat is dan het verschil tussen keramiek en Dekton?
Keramiek, gemaakt van porselein, klei, kleurstoffen en keramische bindmiddelen, geeft een stoere uitstraling aan de keuken. Dekton en keramiek verschillen doordat keramiek een iets kunstmatiger uiterlijk kan hebben en minder sterk is dan Dekton. Bovendien is keramiek gevoeliger voor zuren. Een pluspunt voor keramiek is echter de lagere prijs in vergelijking met Dekton.
Wat kost een Dekton keukenblad?
Een Dekton werkblad kan een leven lang meegaan vanwege de sterkte van het materiaal. Hoewel het een flinke investering is, levert het duurzaamheid en kwaliteit op. De prijs van een Dektonblad is afhankelijk van diverse factoren zoals grootte, vorm, dikte, kleur en randafwerking.
De voor- en nadelen van Dekton
Aan een Dekton keukenblad zitten tal van voordelen:
- Dekton is extreem sterk, compact, krasbestendig en slijtvast, waardoor het een levenslange levensduur heeft.
- Het materiaal verkleurt niet, is bestand tegen uv-straling en vlekken verschijnen niet op het aanrechtblad.
- Onderhoud is eenvoudig: dagelijks afnemen met een keukendoek en sopje is meestal voldoende.
- Dekton is hittebestendig, zelfs bestand tegen vrieskou.
- Beschikbaar in veel kleuren, waardoor het past bij elke keuken- of interieurstijl.
Het enige nadeel is de prijs, omdat de lijst met voordelen zo uitgebreid is, is het materiaal relatief duur.

Combinaties met Dekton
Dekton past bij elke keukenstijl door zijn veelzijdigheid in kleuren en uitvoeringen. Het wordt vaak gebruikt in moderne, design- industriële, klassieke landelijke en Scandinavische keukens, afhankelijk van de gekozen kleur en afwerking.
Patronen en kleuren
Het kleurenpalet van Dekton varieert van wit tot zwart, met patronen van beton, natuursteen, marmer en vulkaansteen. Ontdek de mogelijkheden in ons kleuratelier.
3 andere toepassingen van Dekton
Spatwand: Een spatwand of keukenachterwand van Dekton is ideaal tegen spetters en voegt een stijlvolle touch toe aan de keuken.
Eettafelblad: Door de vele voordelen van Dekton is het ook geschikt als materiaal voor een tafelblad, bijvoorbeeld met een natuursteen- of betonlook.
Vloer: Dekton is ook geschikt voor binnen- of buitenvloeren, vooral vanwege het grote formaat van de platen en het gebrek aan voegen, waardoor het een strak en chic uiterlijk krijgt.
Kortom, met een Dekton keukenblad geniet je niet alleen van duurzaamheid en kwaliteit, maar ook van een tijdloze en veelzijdige esthetiek.